Laatste nieuwe Tips & Tricks

Renovatieplicht

Renovatieplicht: woning met slecht energielabel opkrikken naar label D

Renovatieplicht bestaande woning: koop je na 1 januari 2023 een woning met energielabel E of F? Dan heb je als nieuwe eigenaar renovatieplicht en moet je binnen de vijf jaar de energiescore opkrikken naar label D. Echter is dit voor velen een uitdaging. In deze blog lees je meer over deze verplichting van de Vlaamse regering en of jij hier nog aan kan ontsnappen.

Kosten nieuwbouw

Kosten nieuwbouw: wat komt er kijken bij deze aankoop?

Wanneer je overweegt een nieuwbouwappartement te kopen, is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van alle kosten die bij deze investering komen kijken. Wat zijn de totale kosten van een nieuwbouwappartement? In deze blog kom je het te weten!

Termijn huurcontract

Termijn huurcontract: voor hoelang sluit je een overeenkomst af?

Ga je een woning verhuren? Dan komt hier heel wat bij kijken. Je moet het ideale investeringspand zoeken en er moet een duidelijk huurcontract opgesteld worden. Vooraleer de bewoner de intrek kan nemen, moet het huurcontract getekend worden. Huurcontracten kunnen variëren op basis van de lokale wetgeving en specifieke overeenkomsten tussen verhuurders en hun huurders. Wat betreft de termijn huurcontract zijn er verschillende mogelijkheden.

Investeren in vastgoed met vennootschap of privé

Investeren in vastgoed met vennootschap of privé: de voor- en nadelen

Heb jij een vennootschap en overweeg je te investeren in vastgoed, dan rijst de vraag of je dit onroerend goed het beste privé of via jouw vennootschap zou moeten aanschaffen. Het aankopen van vastgoed via jouw bedrijf kan potentiële fiscale voordelen, maar kan ook enkele nadelen met zich meebrengen. Uiteindelijk hangt de keuze af van jouw persoonlijke situatie en doelstellingen. In deze blog schetsen we de verschillen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw investering.

Gewijzigde rookmeldersplicht

In alle soorten woningen (eengezinswoningen, appartementen, studio’s, (studenten)kamers) is de installatie van een rookmelder verplicht op elke bouwlaag van de woning.

Dit geldt ook voor een appartement zodat ook een duplex-appartement (minstens) op elke verdieping een rookmelder moet hebben.

Vastgoedinvesteren, hoe begin je er nu aan?

Iedereen weet dat investeren in vastgoed superinteressant is, maar toch stellen er zich héél wat vragen, vooral in de beginne of wanneer je wenst door te schakelen naar meerdere panden.

Vastgoed slim inkopen via een commandverklaring?

Een commandverklaring is een verklaring waarbij de koper vastgoed anoniem kan kopen, door een “ogenschijnlijke” koper aan te duiden.

Indien een commandverklaring correct toegepast wordt volgens de regels van de kunst, is er sprake van 1 verkoop met slechts éénmaal registratierechten te betalen!

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar