Beleggen in vastgoed voor beginners: de eerste stappen

Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed voor beginners: de eerste stappen

Auteur: Gunther De Wilde

Als het over beleggen in vastgoed voor beginners gaat, is er veel informatie beschikbaar. Wil jij jouw eerste stappen zetten en leren beleggen in vastgoed, onder begeleiding van échte experts? Dan zit je goed bij Experts in Vastgoed!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Van je eigen woning naar een vastgoedportefeuille

Ben jij één van de Belgen die denken dat beleggen in vastgoed niets voor hen is? Als je al een eigen woning in je bezit hebt, heb je in feite al een vastgoedbelegging gedaan. Toch hebben veel mensen schrik om te gaan beleggen in meer dan alleen een eigen woning. Dit is echter niet nodig!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Beleggen in vastgoed voor beginners: laat je vermogen groeien

Investeren in onroerend goed is een aantrekkelijke optie voor velen die hun vermogen willen laten groeien. Heb je weinig geld en ben je onzeker om de eerste stap te zetten? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want Experts in Vastgoed staat klaar voor ondernemers die een passief inkomen en stabiel rendement willen generen via beleggen in vastgoed. Ben je beginner? Ook dan ben je zeker welkom! Wij leren je graag de kneepjes van het vak, zodat jij je vastgoedreis kan starten en de weg op kan naar een beleggingspand kopen.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Waarom beleggen in vastgoed?

Wonen is een basisbehoefte van de mens. Iedereen heeft graag een dak boven het hoofd, dus er zal altijd vraag zijn naar. Als je als ondernemer belegt in vastgoed, doe je op korte termijn een paar investeringen die zich blijvend vermenigvuldigen. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan beleggen in vastgoed, zoals:

  • Vastgoed is goed voor je pensioen;
  • Er zijn fiscale voordelen aan verbonden;
  • Het brengt op termijn meer op dan een spaarboekje;
  • Deze passieve vorm van beleggen is zorgelozer dan een beursbelegging.

Is jouw interesse gewekt en wil je nog meer voordelen leren kennen? Dan raden we je aan om deel te nemen aan onze vastgoedopleidingen, waar je nog meer diepgaande informatie krijgt.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Tips om als beginner te starten met beleggen in vastgoed

Wil je alles leren over investeren in vastgoed met weinig geld? Dan geven wij jou hier alvast enkele cruciale tips om je op weg te helpen naar een goede vastgoedinvestering:

Beleggen in vastgoed voor beginners

Wees realistisch

Ben je een beginnende vastgoedinvesteerder? Dan is het eerst en vooral belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven staan. Wees realistisch en verwacht niet om meteen een immens vermogen te vergaren. Wij helpen je graag stap voor stap op weg naar het uitbouwen van een vastgoedportefeuille.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Laat je emoties niet de bovenhand nemen

Wij begrijpen maar al te goed dat u enthousiast wordt als u denkt aan het inkomen dat u kunt genereren dankzij vastgoedinvesteringen. Toch moet je koste wat het kost proberen vermijden om gevoelsmatig te handelen.

Heb je het perfecte pand gevonden? Laat je dan zeker niet overmannen door emoties, maar blijf rationeel nadenken. Als je vastgoed emotioneel koopt, dan kom je bedrogen uit. Laat je niet leiden door emoties, want dan ben je sneller geneigd om te veel te betalen voor een pand. Houd het hoofd koel en blijf onderhandelen om de beste mogelijke deal onder de marktwaarde te kunnen sluiten.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Doe basiskennis op

De eerste stap in beleggen in vastgoed voor beginners is de juiste kennis opdoen. Het is belangrijk om de basisprincipes van vastgoedbeleggingen én de vastgoedmarkt te begrijpen.

Het is bijvoorbeeld handig om te weten wat de gemiddelde huurprijzen zijn in de buurt waar je wilt investeren en wat de verwachte waardeontwikkeling van het onroerend goed is. Beoordeel daarnaast ook de staat van het pand en schat eventuele nodige verbouwingskosten in. Als je goed je huiswerk doet, verklein je risico’s en loop je meer kans om een goed rendement te behalen.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Beleggen in vastgoed voor beginners: ken je budget

Één van de belangrijkste zaken: ken je budget! Het is cruciaal om je financiële situatie te kennen en om te weten hoeveel geld je beschikbaar hebt om te investeren. Bovendien is het verstandig om een noodfonds opzij te zetten voor onvoorziene uitgaven voordat je je centen in vastgoed steekt.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Denk na over in welk type vastgoed je wilt investeren

Denk goed na over naar welk soort eigendom je op zoek bent. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw investeringsbudget. Zoek naar panden die in waarde kunnen stijgen en die veel voordelen bieden aan toekomstige huurders. Eens je weet of je een appartement of een vakantiehuisje wilt aanschaffen, kun je jouw investeringsstrategie hierop aanpassen. Hoe beter je je als beginner voorbereid, hoe eenvoudiger het investeren zal gaan!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Denk na over de locatie van je investering

De locatie van je onroerend goed is één van de belangrijkste factoren bij een investering. Een goede locatie maakt namelijk het verschil tussen een succesvolle en een onsuccesvolle investering. Kies voor een aangename locatie die aantrekkelijk is voor huurders. Of zoek naar een locatie waar de waarde van het vastgoed snel stijgt, bijvoorbeeld grote steden of regio’s met een sterke economie en veel werkgelegenheid.

Beleggen in vastgoed voor beginners

Bestel het boek "Vastgoed Miljonair in 10 stappen"

Wil je nog een stapje verder gaan en diepgaandere kennis opdoen? Bestel dan het boek “Vastgoed Miljonair in 10 stappen” van Gunther De Wilde. Dit boek biedt een frisse en toegankelijke kijk op de wereld van vastgoedinvesteringen. Gunther heeft een diepgaande kennis en jarenlange ervaring in de vastgoedsector. In dit investeerdersboek deelt hij praktische adviezen, strategieën en inzichten die zowel beginners als ervaren investeerders zullen aanspreken.

Een onmisbare gids

Het boek biedt je heldere, bruikbare informatie en je ontdekt hoe je maximale rendementen en hefbomen kan creëren via slim investeren in vastgoed. De Wilde’s boek is een onmisbare gids voor iedereen die zijn vermogen wil laten groeien door middel van onroerend goed. Benieuwd naar de inhoud van het boek? Bestel het snel!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Neem deel aan onze opleidingen

Ben je klaar om je volledig te gooien in de investeerderswereld en wil je in vastgoed beleggen? Wil je op lange termijn kunnen genieten van financiële vrijheid? Dan is het tijd om je in te schrijven voor onze vastgoedopleidingen. Zowel beginners als ervaren investeerders zijn welkom om meer te leren over vastgoedinvesteringen.

Wat leer je?

Tijdens onze opleidingen leer je onder andere:

  • Dat het vandaag de dag zeker interessant is om te beleggen in vastgoed;
  • De 10 fundamenten om veilig en succesvol te investeren in vastgoed;
  • Hoe je spaarcenten en je bedrijfsinkomsten moet beschermen tegen inflatie;
  • Hoe je vastgoed kunt aanschaffen met beperkte eigen middelen;
  • Hoe je financieel vrij wordt.

Klaar om je vastgoedimperium op te bouwen?

Je krijg van A tot Z een pakket aangereikt dat je helpt om je vastgoedimperium op te bouwen. Na onze opleiding ga je naar huis met een rugzak vol waardevolle informatie. Je bent klaar om te starten met beleggen in vastgoed op de Belgische vastgoedmarkt, maar kunt natuurlijk altijd op onze ondersteuning rekenen!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Leren van échte experts

Bij Experts in Vastgoed leer je van de besten! Gunther De Wilde, de nummer 1 vastgoedmentor in Vlaanderen deelt zijn jarenlange kennis en ervaring graag met jou tijdens de meest praktische vastgoedseminars die specifiek gericht zijn op de Belgische markt.

Daarnaast staat ook Tom Renders voor je klaar als vastgoedcoach voor, tijdens en na je opleiding. Hij ondersteunde de voorbije jaren heel wat ondernemers naar hun zakelijke en persoonlijke doorbraak. Ben je klaar om geïnspireerd te worden?

Hoe investeren in vastgoed

Ontdek meer op ons kennisplatform

Ben je na het lezen van deze stappen geïntrigeerd geraakt en wil je meer weten over geld investeren in vastgoed? Op ons vastgoed kennisplatform kun je meer bekijken, van handige tips & tricks tot testimonials van tevreden deelnemers. Neem snel een kijkje en doe alvast wat kennis op!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Van beginner naar ervaren investeerder

Beleggen in vastgoed voor beginners kan intimiderend lijken, maar door je goed voor te bereiden en geduldig te zijn, kan het een lonende financiële onderneming zijn. Een goede educatie, grondige voorbereiding en een weloverwogen strategie zijn essentieel voor succes. Met de juiste aanpak kan jouw vastgoedbelegging een belangrijke bijdrage leveren aan je financiële toekomst en Experts in Vastgoed helpt je hier graag mee!

Beleggen in vastgoed voor beginners

Start vandaag nog met beleggen in vastgoed

Beleggen kan je leren! Wil je graag zelf beleggen in vastgoed, maar durf je de stap niet te zetten? Geen nood! Experts in Vastgoed is er om jou stap voor stap op weg te helpen naar financiële vrijheid. Heb je specifieke vragen over beleggen in vastgoed voor beginners? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij vertellen je graag meer over onze vastgoedopleidingen waaraan je zeker moet deelnemen! Tot binnenkort!

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar