Is het slim om vastgoed te kopen in tijden van recessie?

Video afspelen

Vastgoed Café

Is het slim om vastgoed te kopen in tijden van recessie?

Het is héél éénvoudig! Recessie is gelijk aan kansen en opportuniteiten voor de slimme investeerder, dit is altijd zo geweest.

Speel steeds in op de situatie en denk out of the box. Neem nu bijvoorbeeld tijdens de Corona-pandemie. Tijdens corona kenden we torenhoge vastgoedprijzen, massa’s kandidaat-kopers, tijdens en zeker net na de lockdowns. Corona was persoonlijk ons beste investeringsjaar ooit, door out of the box te denken. 

We legden focus op retail en vooral horecapanden die we via functiewijzigingen ombouwden naar residentiële bewoning.

We hadden géén concurrentie van particuliere kopers die een huis of appartement zochten. Uiteraard konden we ook heel wat koopjes doen. Horecapanden raakten niet verhuurd of verkocht en de eigenaars, vaak drankencentrales met torenhoge leningslasten dienden snel cash te creëren. 

Een ander voorbeeld is inspelen op economische evoluties. De tijd dat in ieder dorp een autogarage van ieder merk aanwezig was, die ligt al lang achter ons. Op deze trend van schaalvergroting inspelen om bijvoorbeeld deze garagehallen om te bouwen naar handige kmo-units is een praktisch voorbeeld van inspelen op economische tendensen.

Een ander voorbeeld is inspelen op het lokale beleid. Je kan vandaag kopen in een wijk die absoluut niet top is qua omgeving en beleving. Wanneer jij weet dat het lokaal bestuur er binnenkort een mooie woonboulevard wenst van te maken, of er een aanleg van een sportcentrum, een park of school in de buurt gepland staat, kan je goede deals doen op iets langere termijn.

Tijden van recessie gaan ook steeds gepaard met jobverlies.

Panden in de laagste prijsklasse zullen dan eerst op de markt komen, aangezien deze aangekocht werden door mensen met iets minder kapitaalkracht. Bij jobverlies is de verkoop van een woning vaak de enige uitweg. Ik ken een collega-investeerder die permanent flyert in de brievenbussen via persoonlijke briefjes “Indien je ooit je huis wenst te verkopen, laat het me weten, snel geld via jouw notaris naar keuze”. In tijden van recessie stromen de verkopers bij hem massaal binnen.

Vastgoed verloopt net zoals de vier seizoenen. Een slimme investeerder investeert in ieder seizoen door vooral out of the box te denken!

Succes en tot snel op een van onze workshops bij jou in de buurt! 

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar