Welke strategie moet ik toepassen om op traditionele websites goed deals te vinden?

Video afspelen

Vastgoed Café

Welke strategie moet je toepassen om op traditionele websites goede vastgoeddeals te vinden?

De hamvraag is: “Kan je via traditionele zoekertjessites voor immo nog goede deals vinden?” Het antwoord is zeker en vast ja, maar dan wel met een doordachte strategie. Daarbij zijn de twee belangrijkste vragen: 

  1. Hoeveel plaatsbezoeken heb je al gedaan? 
  2. Hoeveel keer heb je effectief een bod gedaan? 

Vaak is het antwoord dat er geen bezoek is gebracht en dat er geen bod gedaan is, omdat de initiële vraagprijs toch te hoog was. Onze gouden tip is alvast: “Speel iedere keer mee en doe effectief jouw laag geprijsd bod.”

Heel wat redenen waarom onder de marktprijs verkocht wordt

Doe je bod ook altijd beperkt in de tijd, zodat je de verkopende partij wat onder druk zet. Doe dit bod ook altijd na jouw eigen rendementsberekening. Vaak wordt een pand te hoog geprijsd in de markt gezet, waardoor er amper bezoeken en geen biedingen zijn in de eerste weken van de verkoop. Zo kan de verkopende partij al enigszins in paniek geraken. Voor heel wat verkopers ligt het verkopen van vastgoed volkomen buiten de comfortzone en willen ze die stress snel achter de rug hebben. Twee op de tien verkopers willen de verkoop dan ook graag zo snel mogelijk afsluiten. Er kunnen een heel wat achterliggende redenen zijn om een deal snel te closen: ze hebben snel geld nodig, er moeten successierechten betaald worden, registratierechten moeten nog gerecupereerd kunnen worden, er was een pijnlijke echtscheiding of er is bijvoorbeeld een overbruggingskrediet. Er zijn dus heel wat redenen waarom er toch onder de marktwaarde verkocht wordt. 

Speel iedere keer mee, ongeacht de vraagprijs

Wanneer panden te hoog geprijsd in de markt gezet worden, ben je vaak de enige partij waar verkopers op dat moment mee aan het onderhandelen zijn. Speel dus iedere keer mee, ongeacht de oorspronkelijke vraagprijs. 

Kennis zorgt voor opportuniteiten

Een andere reden waarom je goede deals kunt vinden is het feit dat weinig mensen kennis hebben van ruimtelijke ordening en stedenbouw. Vaak zien ze dan ook de stedenbouwkundige opportuniteiten van een pand, kavel of projectgrond niet. Dikwijls kunnen er nog panden op de kop getikt worden, waar er links of rechts nog een ontwikkelbare zone is. Deze kan je doorverkopen of zelf gaan ontwikkelen. Vaak zijn panden ook opdeelbaar in meerdere units of liggen panden in inbreidingsgebied, waardoor er meer vierkante meters beschikbaar zijn, dan je vandaag de dag ziet. Andere kansen zijn lange achtertuinen die doorverkocht kunnen worden of het pand een andere bestemming geven.

Met de juiste kennis en skills zie je mogelijkheden die anderen niet zien. Je hoeft je deals dus niet altijd ‘off market’ te spotten, het kan ook via de bekende zoekertjessites. Schrijf je dus zeker in op deze sites en zorg dat je de panden in jouw focusgebied als eerste in je mailbox krijgt. Want eerst is eerst! 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons! 

Zet de stap richting succes

Stel al jouw vastgoed vragen live aan Gunther

Wil je graag meer tips rond het investeren in vastgoed? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je al gestart maar lukt het niet om succes te boeken? Gunther helpt jou graag verder met al jouw vastgoed vragen! Schrijf je in voor de workshop ‘Boost je inkomen via vastgoed’ en ontdek de juiste stappen richting succes.

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar