Welke soorten vastgoedinvesteerders zijn er?

Video afspelen

Vastgoed Café

Welke soorten vastgoedinvesteerders zijn er?

In het vastgoed vallen er vier grote types vastgoedinvesteerders te onderscheiden. We zetten ze even alle vier op een rijtje voor je: 

 1. De consumeerder
  Zowat elke vastgoedinvesteerder start als consumeerder. Het gaat vaak om een beginnend investeerder die nog niet écht goed het verschil kan herkennen tussen een investering en een kost.
 2. De speculeerder
  Het gaat om investeerders die zich vaak te weinig informeren of inlezen, alvorens te investeren in vastgoed. Deze mensen kopen een pand of een grond aan in de veronderstelling dat het eigendom sowieso wel in waarde zal stijgen. Laat het echter duidelijk zijn: vastgoed is niet altijd een goede investering. Goed inkopen, onder de marktwaarde, is cruciaal.

  Om die waarde te kunnen bepalen is een basiskennis van het schatten van vastgoed nodig. Bovendien moet je ook de mediaanprijzen kennen in jouw regio.

Een goede investering in vastgoed voldoet aan: 

 • Slim en scherp aangekocht
 • Future-proof 
 • Goed verhuurbaar 
 • Zicht op meerwaarde 
 1. De verzamelaars
  Dit zijn vaak kapitaalkrachtige investeerders met een mooi beroepsinkomen die elke opportuniteit die ze tegenkomen aankopen. Ze doen dit zonder echte berekeningen of een vastgoedplan op korte of lange termijn. Dit is trouwens een valkuil voor alle investeerders. 
 1. De échte investeerders
  Dit zijn investeerders die op basis van ratio, cijfers en grondig onderzoek aankopen. Vastgoed is ‘a numbers game’. Deze investeerders doen geen emotionele aankopen, maar kopen onder de marktwaarde. Bovendien kopen ze enkel aan na een realistische rendementsberekening. Deze mensen hebben een duidelijk vastgoedplan op lange termijn. Ze gebruiken ook altijd maximale hefbomen via andermans geld en vooral ook tijd. 

Onze belangrijkste tip? Leer eerst bij, verwerf maximale kennis, werk samen met ervaren mensen en zorg dat je een échte investeerder wordt. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons! 

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar