Welke soorten vastgoedinvesteerders zijn er?

Video afspelen

Vastgoed Café

Welke soorten vastgoedinvesteerders zijn er?

In het vastgoed vallen er vier grote types vastgoedinvesteerders te onderscheiden. We zetten ze even alle vier op een rijtje voor je: 

 1. De consumeerder
  Zowat elke vastgoedinvesteerder start als consumeerder. Het gaat vaak om een beginnend investeerder die nog niet écht goed het verschil kan herkennen tussen een investering en een kost.
 2. De speculeerder
  Het gaat om investeerders die zich vaak te weinig informeren of inlezen, alvorens te investeren in vastgoed. Deze mensen kopen een pand of een grond aan in de veronderstelling dat het eigendom sowieso wel in waarde zal stijgen. Laat het echter duidelijk zijn: vastgoed is niet altijd een goede investering. Goed inkopen, onder de marktwaarde, is cruciaal.

  Om die waarde te kunnen bepalen is een basiskennis van het schatten van vastgoed nodig. Bovendien moet je ook de mediaanprijzen kennen in jouw regio.

Een goede investering in vastgoed voldoet aan: 

 • Slim en scherp aangekocht
 • Future-proof 
 • Goed verhuurbaar 
 • Zicht op meerwaarde 
 1. De verzamelaars
  Dit zijn vaak kapitaalkrachtige investeerders met een mooi beroepsinkomen die elke opportuniteit die ze tegenkomen aankopen. Ze doen dit zonder echte berekeningen of een vastgoedplan op korte of lange termijn. Dit is trouwens een valkuil voor alle investeerders. 
 1. De échte investeerders
  Dit zijn investeerders die op basis van ratio, cijfers en grondig onderzoek aankopen. Vastgoed is ‘a numbers game’. Deze investeerders doen geen emotionele aankopen, maar kopen onder de marktwaarde. Bovendien kopen ze enkel aan na een realistische rendementsberekening. Deze mensen hebben een duidelijk vastgoedplan op lange termijn. Ze gebruiken ook altijd maximale hefbomen via andermans geld en vooral ook tijd. 

Onze belangrijkste tip? Leer eerst bij, verwerf maximale kennis, werk samen met ervaren mensen en zorg dat je een échte investeerder wordt. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons! 

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Volg ons dan op social media!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Volg ons op onze social media en je blijft altijd up-to-date!

Zet de stap richting succes

Stel al jouw vastgoed vragen live aan Gunther

Wil je graag meer tips rond het investeren in vastgoed? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je al gestart maar lukt het niet om succes te boeken? Gunther helpt jou graag verder met al jouw vastgoed vragen! Schrijf je in voor de workshop ‘Boost je inkomen via vastgoed’ en ontdek de juiste stappen richting succes.

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze Workshops. 

Financieel vrij via vastgoed?
Vraag meer informatie aan

Een boeiende Keynote op jouw event? 

Neem deel aan ons Gratis webinar