Welk team heb je nodig om succesvol vastgoed aan te kopen en te verhuren?

Video afspelen

Vastgoed Café

Welk team heb je nodig om succesvol vastgoed aan te kopen en te verhuren?

Een accountant die meedenkt

Een eerste teamlid is zeker en vast een accountant die met je meedenkt. Deze persoon moet een totaaloverzicht hebben van je inkomsten en uitgaven. Maar verder moet hij/zij ook op de hoogte zijn van je vastgoeddoelen op korte en lange termijn. Ga bij voorkeur voor een accountant die zelf vastgoedpanden beheert en in eigendom heeft. Deze accountants kijken verder dan de boekhoudkundige cijfers en jaarresultaten. Ze denken ook mee als investeerder op langere termijn. 

Een zelfstandige bankdirecteur

Een tweede teamlid is een zelfstandige bankdirecteur. Ons huidige bankensysteem is absoluut niet gebouwd voor investeerders. Dit systeem bekijkt case per case, maar houdt veel te weinig rekening met jouw vastgoedplannen op lange termijn. Door te werken met een zelfstandige bankier kan je open en transparant communiceren over je plannen op langere termijn. Bovendien werken deze bankdirecteuren op commissiebasis. Ze hebben er dus alle baat bij jouw dossier volop te verdedigen en te gaan optimaliseren, voordat ze het indienen. Ga altijd voor een win-win. Je kunt verschillende partijen tegen elkaar gaan uitspelen, maar zelf adviseren we een vaste samenwerking en een snelle ‘ja’ op dossiers. 

Een allround klusser

Het derde teamlid is een allround klusser. Kleine herstellingen komen veelvuldig voor en het is belangrijk dat dit snel en correct kan opgevolgd worden. Snel schakelen en communiceren is cruciaal om een goede verstandhouding met je huurder op te bouwen. Ook tussen twee huurders moet je vaak beroep doen op een klusser. Een kwalitatief onderhouden pand, zal ook zorgen voor kwalitatieve huurders. Je hebt er alle baat bij je panden in orde te houden. Hier pluk je ook de vruchten van als je zou verkopen. 

Een lokale landmeter

Het laatste teamlid is een lokale landmeter of stedenbouwkundig expert. Dit is belangrijk als je wenst op te delen in meerdere units, functiewijzigingen wenst door te voeren of via omgevingsvergunningen meerwaarde op kavels wenst te realiseren. 

Men zegt: “Your network is your net worth”. Het belang van een sterk team is belangrijk. Je vindt ze zeker onder onze cursisten en in de vastgoed community. Hier zit heel wat kennis en expertise bij elkaar. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons!

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Volg ons dan op social media!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Volg ons op onze social media en je blijft altijd up-to-date!

Zet de stap richting succes

Stel al jouw vastgoed vragen live aan Gunther

Wil je graag meer tips rond het investeren in vastgoed? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je al gestart maar lukt het niet om succes te boeken? Gunther helpt jou graag verder met al jouw vastgoed vragen! Schrijf je in voor de workshop ‘Boost je inkomen via vastgoed’ en ontdek de juiste stappen richting succes.

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze Workshops. 

Financieel vrij via vastgoed?
Vraag meer informatie aan

Een boeiende Keynote op jouw event? 

Neem deel aan ons Gratis webinar