Wat is het vastgoedcafé?

Video afspelen

Vastgoed Café

Wat is het vastgoedcafé?

De komende 52 weken zorg ik voor een antwoord op al je vastgoedvragen. Van de zoektocht naar het juiste pand, in welke types vastgoed je moet investeren, hoe je kunt inkopen onder de marktwaarde, welk type financiering je moet kiezen tot slim omgaan met huurders en meer. 

Heb je zelf nog een vastgoedvraag voor ons? Dan kan je deze stellen via info@expertsinvastgoed.be. Mogelijks pikken we jouw vraag eruit om te beantwoorden in één van onze volgende afleveringen. 

  • In België betalen we hoge registratierechten op de aankoop van een woning. In Vlaanderen bedragen deze registratierechten 12% en in Wallonië en Brussels zelfs 12,5%. Bij het verkopen van een pand wensen we die registratierechten ook terug te recupereren. We kunnen wel genieten van een aantal gunstmaatregelen, maar dat neemt niet weg dat de registratierechten vaak mee in rekening worden gebracht bij de verkoop.
  • Maak je winst op je pand, dan moet je een meerwaardebelasting betalen. Verkoop je binnen de 5 jaar dan ga je 33% betalen en tussen de 5 en 8 jaar betaal je 16%. Verkoop je later, dan betaal je geen meerwaardebelasting meer. Deze maatregel zorgt ervoor dat we deze belasting grotendeels trachten te vermijden.
  • Hypothecaire kredieten worden in ons land vaak op lange termijn opgenomen tegen een vaste rentevoet. Een fluctuerende rente heeft zo al bij al weinig effect op de langlopende leningen.
  • Belgen zitten in de top 3 spaarders van Europa. Zo beschikken heel wat Belgen over een buffer als er wat ernstigs voorvalt. Op die manier hoeft een Belg ook niet onmiddellijk zijn huis te verkopen als er zich even problemen voordoen. 

De Belg heeft echt wel een baksteen in de maag en dat maakt van vastgoed een hele stabiele investering en dat er weinig tot geen kans is op een bubbel. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons!

Zet de stap richting succes

Stel al jouw vastgoed vragen live aan Gunther

Wil je graag meer tips rond het investeren in vastgoed? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je al gestart maar lukt het niet om succes te boeken? Gunther helpt jou graag verder met al jouw vastgoed vragen! Schrijf je in voor de workshop ‘Boost je inkomen via vastgoed’ en ontdek de juiste stappen richting succes.

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar