Hoe kan je toch goedkoop panden aankopen ondanks prijsstijging?

Video afspelen

Vastgoed Café

Hoe kan je toch goedkoop aankopen ondanks de prijsstijging?

Een goede investeerder koopt altijd

Laat één ding duidelijk zijn: een goede investeerder koopt altijd. Tijdens Covid lag de vastgoedmarkt grotendeels stil. Concreet betekende dit dat een heel aantal emotionele kopers werden vastgehouden in de vastgoedarena. Na de lockdowns werden deze allemaal tegelijkertijd losgelaten op de vastgoedmarkt. Meer vraag dus in een korte periode. Verder is/was er nog een verhoogde vraag naar meer groen en en ruimte. Dit zorgde voor schaarste en hogere vastgoedprijzen. 

Er liggen altijd mogelijkheden

Momenteel is de prijzenstorm een beetje gaan liggen. Bovendien biedt elke crisis een opportuniteit voor de slimme investeerder. Bij Experts in Vastgoed hebben we gefocust op horeca- en retailpanden. Tijdens corona was er veel leegstand, heel wat uitbaters die geen nieuwe lening kregen en ga zo maar door. Verder heb je bij dit type panden ook geen concurrentie van ‘Jan modaal’. We hadden dus amper concurrentie. Uiteraard hebben we niet zomaar elk pand aangekocht, we hebben eerst stedenbouwkundig ons huiswerk gemaakt. We hebben dan ook enkel panden gekocht die na functiewijziging van handel naar vaste bewoning konden gaan. We hebben deze panden gekocht enorm onder de marktwaarde. Na verbouwing kwamen ze op ongeveer € 1.000/m2. En dit op plaatsen waar de gemiddelde prijs in de woningverkoop rond de € 3.000/m2 ligt. Een potentiële winst van € 2.000/m2. 

Kijk je als investeerder op de juiste manier naar zaken, dan zijn er ook tijdens crisissen mogelijkheden. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons! 

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Volg ons dan op social media!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Volg ons op onze social media en je blijft altijd up-to-date!

Zet de stap richting succes

Stel al jouw vastgoed vragen live aan Gunther

Wil je graag meer tips rond het investeren in vastgoed? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je al gestart maar lukt het niet om succes te boeken? Gunther helpt jou graag verder met al jouw vastgoed vragen! Schrijf je in voor de workshop ‘Boost je inkomen via vastgoed’ en ontdek de juiste stappen richting succes.

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze Workshops. 

Financieel vrij via vastgoed?
Vraag meer informatie aan

Een boeiende Keynote op jouw event? 

Neem deel aan ons Gratis webinar