Hoe kan je sneller opschalen en meerdere vastgoedpanden aankopen?

Video afspelen

Vastgoed Café

Hoe kan je sneller opschalen en meerdere vastgoedpanden kopen?

Als je sneller wil gaan opschalen en meerdere vastgoedpanden kopen, dan duiken er drie uitdagingen op: 

  1. Hoe verzamel ik voldoende eigen financiële middelen? 
  2. Hoe bewijs ik aan de bank dat ik voldoende terugbetalingscapaciteit heb? 
  3. Hoe minimaliseer ik het risico voor de bank, moest ik niet meer kunnen terugbetalen? 

Deze drie belangrijke parameters moeten altijd in evenwicht blijven. Het juiste type krediet, bij het juiste type pand en bij het juiste type deal is cruciaal. We geven je graag ook enkele technieken mee die je kunt gebruiken om sneller op te schalen: 

  • Opdelen van een bestaand gebouw in meerdere verhuurbare units Vanaf dat je dit realiseert, schep je onmiddellijk meerwaarde op een gebouw. Bovendien verhoog je je kredietwaardigheid bij de bank en creëer je een positieve cashflow. Het zorgt voor een betere onderhandelingspositie. Om panden op te delen heb je wel de nodige kennis van stedenbouw, de RUPs en uitvoeringsplannen nodig. 

  • Opdelen van panden en/of gronden om er daarna een deel van af te stoten/door te verkopen om cash te genereren

Tal van varianten zijn mogelijk. Je kunt een deel door verkopen als retail- of woonzone, bouwgrond of projectzone. Ook hierbij is stedenbouwkundige kennis essentieel. 

  • Het uitvoeren van een functie- of bestemmingswijziging Op deze manier kan je een enorme winst realiseren. Zo kan je bijvoorbeeld van een horecapand of kantoor, een bestemmingswijziging toepassen richting residentieel vastgoed. Of bijvoorbeeld een retailpand ombouwen naar coworkingspace. Er zijn vaak heel wat opties, maar de kennis van de lokale ruimtelijke uitvoeringsplannen is bijzonder belangrijk. 

  • Cashcreatie via vergunningen Een grond met of zonder vergund bouwprogramma, vormt een wereld van verschil in marktprijs. Wanneer je via slimme, no-risk contracten gronden of gebouwen kan aankopen en hierna een onaanvechtbare vergunning voor kan bekomen, dan staan de potentiële kopers in een rij te wachten. Bouwbedrijven of ontwikkelaars smullen immers van vergunde projectgronden. Zo kunnen ze deze op plan en zonder al te veel tijdsinvestering op de markt gaan aanbieden, direct aan de eindklant. 

Er zijn nog heel wat anderen varianten en deze lichten we graag toe op één van onze gratis seminars, overal in Vlaanderen. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons! 

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar