Ga ik in de toekomst nog voldoende huurders vinden?

Video afspelen

Vastgoed Café

Ga ik in de toekomst nog voldoende huurders vinden?

De huurmarkt in ons land is bijzonder klein in vergelijking met deze in onze buurlanden. Het goede nieuws is dat deze de komende jaren gaat stijgen. Hier zijn een aantal redenen voor: 

  1. Absolute vergrijzing. Door de goede zorgen in ons land worden we met zijn allen ouder. Heel wat ouderen ruilen hun eigen woonst in voor een kleiner (huur)appartement dat dichtbij openbaar vervoer, winkels, … ligt. 
  2. Door echtscheidingen komen er steeds meer eenoudergezinnen voor. Echtscheidingen zorgen voor versnippering van de gezinnen waardoor meer woningen nodig zijn. 
  3. België kent een grote migratiestroom met heel wat multiculturele gezinnen die uit meer gezinsleden bestaan. Daardoor stijgt de bevolkingsgroei sneller dan verwacht. 
  4. Jongeren dienen langer te huren dan voordien. Een woning kopen is niet zo evident meer. Sinds de bankencrisis in 2008 is er immers een grotere persoonlijke inbreng nodig. Voor een beleggingspand is dit niet van toepassing, omdat de bank daar ongeveer 80% van de toekomstige huuropbrengsten meetellen. 

Deze factoren zorgen voor een stijgende huurmarkt en meer vraag naar vooral kleinere huurappartementen. Tegen 2050 hebben we maar liefst 500.000 extra woonunits nodig. 

Meer weten?

Zit je nog met vragen of wil je bijkomend advies? Contacteer ons! 

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Volg ons dan op social media!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Volg ons op onze social media en je blijft altijd up-to-date!

Zet de stap richting succes

Stel al jouw vastgoed vragen live aan Gunther

Wil je graag meer tips rond het investeren in vastgoed? Weet je niet waar je moet beginnen of ben je al gestart maar lukt het niet om succes te boeken? Gunther helpt jou graag verder met al jouw vastgoed vragen! Schrijf je in voor de workshop ‘Boost je inkomen via vastgoed’ en ontdek de juiste stappen richting succes.

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze Workshops. 

Financieel vrij via vastgoed?
Vraag meer informatie aan

Een boeiende Keynote op jouw event? 

Neem deel aan ons Gratis webinar