5 redenen om te investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

5 redenen om te investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is voor iedereen anders. Welk doel wil jij met je investering bereiken?

Auteur: Gunther De Wilde

De belangrijkste reden om vandaag in vastgoed te investeren is simpel: het was nog nooit zo interessant. De rente staat historisch laag waardoor je spaargeld niets meer opbrengt. Erger nog: als je de voortdurende inflatie meerekent, daalt je spaargeld op de bank zelfs in waarde.

Na de grote bankencrisis in 2009 had de recente coronacrisis opnieuw een serieuze impact op de wereldwijde economie. Het ziet er dus naar uit dat de rente niet snel zal gaan stijgen, want banken zullen de economie opnieuw willen aanzwengelen.

Maar die lage rente is zeker niet de enige drijfveer voor een vastgoedinvestering:

Investeer-reden 1 | Gouden tijden voor investeerders dankzij de lage rente

De lage rente is misschien een doorn in het oog van traditionele spaarders, maar voor investeerders is het net een grote opportuniteit. Zij kunnen aan zeer voordelige tarieven een financiering aangaan bij de bank waardoor hun vastgoedinvestering een nog hoger rendement kan behalen. Zo kan je andermans geld gebruiken om geld voor jezelf te genereren.

Investeer-reden 2 | Een appeltje voor de dorst

Een ‘appeltje voor de dorst’ betekent letterlijk: een reserve of voorraad voor het moment dat je er nood aan hebt. Het kan heel veel gemoedsrust geven om te weten dat je kapitaal hebt opgebouwd voor de onvoorziene momenten in je leven. Investeren in vastgoed is dan de meest betrouwbare manier om dat appeltje te zien groeien. 

“Investeren in vastgoed is de meest betrouwbare manier om je appeltje voor de dorst te zien groeien.”

Investeer-reden 3 | Vrijheid, blijheid

Met slimme vastgoedinvesteringen genereer je een passief inkomen. En met dat inkomen koop je op jouw beurt je vrijheid. Jaarlijks op droomreis? Minder werken? Meer tijd voor je sporten en hobby’s? Vaker je kinderen of kleinkinderen oppikken aan de schoolpoort? Wat ook je dromen zijn, dankzij een verzekerde cashflow liggen ze binnen handbereik.

Door verschillende panden te bezitten en te verhuren krijg je elke maand een vaste en zekere instroom van vers geld. Dat geeft jou en je familie een enorme gemoedsrust en een gevoel van echte vrijheid.

Wat er ook gebeurt, je geld zal maandelijks blijven binnenstromen, zelfs als je door omstandigheden niet kan werken. Niet zozeer de hoeveelheid centen, maar wel het feit dat de cashflow blijft stromen, zorgt voor een geruststellend gevoel van zekerheid.

Investeer-reden 4 | Startkapitaal voor de kinderen

Het is geen geheim dat jonge mensen met weinig middelen het moeilijker hebben om een woning te vinden. Als (groot)ouder wil je jouw kinderen dan ook graag een duwtje in de rug geven met een mooi startkapitaal. En dat kan gemakkelijk met de inkomsten uit jouw vastgoedinvestering.

Investeer-reden 5| Sneller met pensioen

Ons huidige pensioenstelsel riskeert om de komende decennia onhoudbaar en onbetaalbaar te worden omwille van de groeiende vergrijzing, langere levensduur, steeds hogere pensioenleeftijd, enzovoort.

Toch blijven mensen hun financiële lot in de handen van de overheid leggen en houden ze vast aan een vals gevoel van zekerheid. Door in vastgoed te investeren bouw je zélf aan je zekerheid. En wie weet, kan je zelfs al vroeger met pensioen.

Wat wil jij bereiken met je vastgoedinvesteringen?

Wat je redenen ook zijn, investeren in vastgoed is iets persoonlijks. Het is dan ook belangrijk om na te denken over je doelstellingen op korte en lange termijn. Houd die doelen altijd voor ogen, zo zal je er met een grotere focus en motivatie naartoe werken.

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar