Welke angsten weerhouden jou van een vastgoedinvestering?

Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

Welke angsten weerhouden jou van een vastgoedinvestering?

Het grootste obstakel voor een leven van financiële vrijheid is angst.

Auteur: Gunther De Wilde

Angst is een inwendig mechanisme dat je tegenhoudt om je comfortzone te verlaten. Het is ons met de paplepel ingegeven om voorzichtig met ons geld om te springen en ons als goede werknemer te gedragen.

Maar door die angsten mis je misschien de kans om je dromen en doelen te bereiken.

Succesvol investeren zonder angst

De angst om geld te verliezen is logisch en reëel. Het is niet verkeerd om angst te hebben, maar het is wel verkeerd om je leven erdoor te laten beheersen.

Succesvolle investeerders benaderen risico’s op een positieve manier en kijken vooral naar de mogelijkheden en de voordelen.

>> Je innerlijke angsten tackelen

Als je wil, vind je altijd wel een reden waarom je niet zou investeren. Er bestaan echter meer redenen om wél te investeren. Echt waar, de kans dat je vastgoedinvesteringen geld opbrengen is veel groter dan dat ze verlieslatend zijn. 

>> Angsten van buitenaf counteren

Alsof je innerlijke twijfels nog niet genoeg waren, laten we ons ook vaak negatief beïnvloeden door onze familie, vrienden, collega’s en de media. Vragen als “Wie ben jij dat je denkt dit te kunnen?” of  “Als het dan toch zo een goed idee is, waarom doet iedereen dit dan niet?” komen hard binnen en brengen je aan het twijfelen.

“Laat jezelf niet beïnvloeden door deze externe angstboodschappen. En laat je zeker niet beïnvloeden door mensen die zelf geen investeerder zijn.”

De 5 meest gehoorde investeringsexcuses weerlegd

1. Mijn job zal wel voor financiële rijkdom zorgen

In de meeste jobs word je betaald voor de uren die je presteert. Je ruilt dus als het ware uren voor geld. Jammer genoeg zijn je uren niet schaalbaar, ook als ondernemer. Er zijn nu eenmaal maar 24 uren per dag.

Bovendien geeft je job je slechts een fictieve zekerheid. Je wordt betaald zolang je werkt, maar wat gebeurt er als je bedrijf failliet gaat of als je langdurig ziek valt? 

2. Ik ben blij met wat ik heb, ik hoef niet echt rijk te zijn

Investeren draait niet om geld of rijk zijn. Geld is maar een middel om je doelstellingen te bereiken. Hoe meer middelen je beschikbaar hebt, hoe meer positieve levenskeuzes je kan maken.

3. Investeren in vastgoed is te complex, dat kan ik niet

In vergelijking met andere beleggingsvormen zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of cryptomunten, zijn vastgoedinvesteringen heel veilig en eenvoudig.

Je moet alleen de tijd nemen om de nodige inzichten te verwerven in de marktprincipes en de juiste investeringsstrategieën.

4. Om te investeren moet je veel geld hebben

Je hoeft helemaal niet veel geld te hebben om te beginnen investeren. Zelfs een beperkte eigen inbreng van pakweg € 15.000 kan je de eerste aanzet geven tot een heus vastgoedimperium en een leven in financiële vrijheid. Het is zelfs mogelijk om te starten met nul euro eigen inbreng.

5. Investeren is riskant

Fout. Investeren is niet riskant. Investeren zonder kennis, dat is riskant. Ervaren investeerders gebruiken modellen die de risico’s minimaliseren en de opbrengsten maximaliseren. 

Een oefening om je angsten te elimineren

1. Schrijf op wat je dromen en doelstellingen op korte en lange termijn zijn. 

2. Kan je deze doelen bereiken door te doen wat je vandaag doet?

3. Hoe zouden vastgoedinvesteringen je kunnen helpen om deze doelen te bereiken?

4. Wat zie jij als risico’s van investeren in vastgoed?

5. Wat zijn de mogelijke voordelen van te investeren in vastgoed? Bedenk wat je allemaal zou kunnen doen als je investeringen veel opbrengen. 

Zijn de risico’s die je hebt opgesomd échte risico’s? Of zijn het excuses die voortkomen uit een (gezonde) angst voor het onbekende? Wat als je deze risico’s verwaarloosbaar klein kan maken of zelfs helemaal kan elimineren? Dan blijven er alleen nog voordelen over.

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar