Aandachtspunten bij het investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

Aandachtspunten bij het investeren in vastgoed

Auteur: Gunther De Wilde

Aandachtspunten-bij-het-investeren-in-vastgoed-1-1-1

Ga je investeren in vastgoed, dan is het verstandig om een locatie-analyse te maken. Waar moet je op letten wanneer je gaat investeren in vastgoed? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten even op een rijtje.

1. Kies de juiste regio en locatie

Let op de buurt, de voorzieningen, de activiteiten en het groeipotentieel. Het opwaarts potentieel is belangrijk en dat gaat vaak gepaard met investeringen van anderen.

2. Let op de regionale werkgelegenheid en economische activiteit

Als je je vastgoed wil gaan verhuren kan dit belangrijk zijn.

3. Zijn er voldoende scholen in de buurt en is er openbaar vervoer?

Door de enorme vergrijzing wordt openbaar vervoer nog belangrijker, terwijl jonge gezinnen de nabijheid van scholen dan weer belangrijk vinden.

4. Is er voldoende groen in de omgeving?

Groen zorgt voor een aangename leefomgeving en ontspanningsmogelijkheden. Bovendien beschikken ook heel wat mensen over een huisdier dat hier uitgelaten kan worden.

5. Is er stadsontwikkeling op komst?

Het spreekt voor zich dat bijkomende investeringen van de overheid in de buurt kunnen lonen.

6. Is het het juiste huurpand in de juiste buurt?

Wil je je pand gaan verhuren, dan moet je pand matchen met de omgeving. Een peperduur pand in een achtergestelde buurt ga je waarschijnlijk moeilijker verhuurd krijgen.

 

Hoe kan je aan de juiste info komen?

Stel vragen!

Ga je een pand kopen, stel dan voldoende vragen aan de makelaars of ontwikkelaars. Praat ook even met de buurtbewoners en informeer je naar de plannen van de overheid met de buurt. Zo kom je al snel achter de plus- en minpunten van de buurt en kun je het opwaartse potentieel inschatten. Ontpop je tot een lokale expert door je op een bepaald gebied te focussen.

 

Ga voor een usp

Sta je voor de aankoop van een pand dat je wil verhuren, ga dan voor een unique selling point (USP). Wat zijn de unieke en onderscheidende kenmerken van je pand die je kunt verpakken in argumenten? Beschikt je pand over unieke troeven, dan is verhuren een stuk makkelijker.

 

Gewestplan als schatkaart

De lokale overheid beschikt over een gewestplan wat heel wat waardevolle info biedt.

 

Meer weten?

Wens je meer te weten over investeren in vastgoed en waar je rekening mee moet houden bij het kopen van panden? Woon dan zeker eens een avondseminar bij. Je doet heel wat kennis op die je razendsnel kunt toepassen.

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar