7 manieren om interessant vastgoed te vinden

Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

7 manieren om interessant vastgoed te vinden

Van immoplatformen tot inkoopmarketing.

Auteur: Gunther De Wilde

Investeren in vastgoed allemaal goed en wel. Maar waar vind je nu de meest interessante panden met het beste rendement? Via welke kanalen kan je onder de marktwaarde kopen, nog voor het grote publiek op de hoogte is?

1 | Immo-zoekplatformen

Logischerwijs start je jouw zoektocht naar interessant vastgoed op vastgoedwebsites. Ze bevatten immers een grote hoeveelheid vastgoedzoekertjes, die je vanuit je luie zetel kan bekijken.

“Zélfs op veelbezochte platformen kan je gouden deals doen. Als je tenminste met je verstand ziet, wat anderen met hun ogen missen.”
 • Maak een persoonlijke login aan op de belangrijkste platformen zoals immoweb, zimmo of immoscoop.
 • Geef er je focusgebied en zoekcriteria op en bewaar ze.
 • Vraag om een dagelijkse of wekelijkse overzichtsmail.
 • Let er op of een pand kan opgedeeld worden in meerdere units. Of dat er achter het gebouw extra bouwgrond ligt voor een groter project.
 • Als je dit dagelijks checkt, ben je vaak de eerste bezoeker van een pand. En in de immosector geldt: eerst is eerst!

2 | Maak geregeld een ritje in je focusgebied

Door regelmatig door je focusgebied te rijden, ontdek je verborgen vastgoedschatten nog voor ze op de markt komen. Let op details die mogelijk op een toekomstige verkoop wijzen, zoals een verwaarloosde tuin, gesloten rolluiken of  een lege woonruimte.

Ook de gekende oranje “te koop” bordjes, die wijzen op een particuliere verkoop, zijn mogelijk interessante doelwitten. Aarzel niet om zo snel mogelijk contact op te nemen met de eigenaar!

3 | Schrijf je in op de contactenlijst van immomakelaars

Contacteer alle vastgoedmakelaars binnen jouw focusgebied.

 • Stap binnen in hun kantoor en vertel hen welk type pand je als investeerder zoekt. 
 • Vraag hen om jou meteen op de hoogte te brengen van zodra er een nieuw pand binnenkomt dat aan je voorwaarden voldoet. 

De samenwerking is ook voordelig voor de makelaar, aangezien die mogelijk geen promotiebudget hoeft vrij te maken om het pand te verkopen.

4 | Vraag lijsten op van leegstaande panden

In sommige regio’s, steden en gemeenten bestaat er een lijst van leegstaande vastgoedpanden. Wanneer deze panden te lang leeg blijven staan zonder actieplan, moeten de eigenaars leegstandstaks betalen – wat ze liever vermijden.

Het is interessant om deze lijsten met leegstaande panden op te vragen. Zie je er een potentieel interessant pand tussen staan? Wie weet, wil de eigenaar er wel snel van af.

5 | Bouw een sterke inner circle

Vastgoed vinden doe je niet alleen. Hoe sterker je lokaal netwerk, hoe eerder jij op de hoogte bent van de écht goede deals! 

 • Neem dat ‘lokale’ gerust letterlijk en zorg voor een netwerk van postbodes, cafébazen, kappers, enzovoort. Zij horen het vaak (informeel) als eerste wanneer er een pand uit de buurt te koop komt.
 • Daarnaast biedt het ook voordelen om een netwerk op te bouwen van accountants, notarissen, ondernemersverenigingen, collega-investeerders, lokale makelaars, enzovoort. Het zijn belangrijke influencers die het reilen en zeilen op de vastgoedmarkt kennen. Ze volgen de actuele trends en de effectieve verkoopcijfers van de lokale vastgoedmarkt en hebben vaak een schat aan informatie.
 • Hou regelmatig contact en doe geregeld een korte ‘vastgoedbabbel’. Geef hen ook zelf opportuniteiten door die niet meteen binnen jouw focusgebied of interesseveld liggen. 

6 | Vertel rond wat je zoekt

Het is bijna té simpel, waardoor deze manier vaak wordt vergeten: laat iedereen weten wat je zoekt!

 • Schrijf je in op lokale facebookgroepen of vastgoedfora.
 • Creëer een lokaal netwerk.
 • Laat ook je vrienden en kennissen weten dat je permanent op zoek bent naar nieuwe vastgoedinvesteringen.

Je zal het zien, na verloop van tijd komen mensen vanzelf met de buitenkansjes op je af.

7 | Doe aan je eigen inkoopmarketing

Ben je zelf actief in de bouw- of technische sector? Doe dan een eenvoudige promotiecampagne: “Bouwbedrijf X zoekt renovatiepanden voor verhuur”.

Raar maar waar, maar de positieve respons op dit soort van campagnes is meestal veel groter dan wanneer immokantoren een soortgelijke actie ondernemen.

Wil je meer tips rond investeren in vastgoed?
Abonneer je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Mis niets van ons laatste nieuws en alle tips over hoe jij succesvol kan worden in het investeren van vastgoed. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

 

Volg ons gratis webinar “Hoe succesvol investeren in vastgoed” en zet jouw eerste stap in de richting van meer vrijheid

Wil je leren investeren op een veilige en doordrachte manier?

Wil je leren investeren in vastgoed maar je weet niet hoe? Zit je met angst om je zuurverdiende centen verkeerd te investeren? Kom dan naar 1 van onze workshops. 

Interesse om deel te nemen?
Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Interesse om deel te nemen? Vraag stellen?

Tijdens dit kort gesprek brengen we samen zéér gericht in kaart welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jou.

Deze kennismaking verzekert jou ervan, dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van onze deelnemers.

Neem deel aan ons Gratis webinar