Investeren in vastgoed

Alles over investeren in vastgoed

3 redenen waarom de vastgoedmarkt in België stabiel en veilig is

3-redenen-van-de-stabiele-vastgoedmarkt-in-België-1-1024x544

Veel mensen vragen zich af of investeren in vastgoed veilig is en of er geen bubbel dreigt zoals in Amerika een tijdje terug. Wel, dat is niet het geval en we kaderen ook even waarom.

3 redenen van de stabiele vastgoedmarkt in België

  1. De hoge registratierechten

    In Vlaanderen zijn de registratierechten bij het aankopen van vastgoed ontzettend hoog. Op een beleggingspand is dit 10 procent en dat zorgt ervoor dat mensen niet heel snel kunnen verkopen met winst. Deze rechten moeten betalen mag dan misschien niet zo leuk zijn, het beschermt de markt wel tegen een stevige vastgoedbubbel.

  2. Hypothecaire leningen op lange termijn in België

    In Europa zijn we zowat koploper als het op de duurtijd van hypothecaire leningen op aankomt. Wanneer de rentevoeten gaan fluctueren gaat dit weinig tot geen invloed hebben op onze vastgoedmarkt.

  3. Baksteen in de maag bij Belgen. Bij de sterkste spaarders in Europa

    Een unieke combinatie. We bouwen ontzettend graag, willen een eigen woning, maar slagen er ook nog in om te sparen. Wanneer het dan iets minder gaat, is de Belg niet genoodzaakt om te verkopen.

 

Je merkt het, het gaat om 3 duidelijke redenen waarom het verstandig is om te investeren in vastgoed. Van een bubbel is in ons land zeker geen sprake.

Meer weten over investeren in vastgoed?

Wens je meer te weten over investeren in vastgoed of wens je nog wat meer geruststelling op het vlak van de stabiliteit van onze vastgoedmarkt? Woon dan zeker eens een avondseminar bij. Je doet heel wat kennis op die je razendsnel kunt toepassen.